Norwegian | Swedish


Vanskelig Vei Videre For Konferanse I Midtøsten

Av Ramesh Jaura
IDN-InDepth NewsAnalysis

BERLIN (IDN) – Et slør av stillhet og hemmeligholdelse har dekket en konferanse angående etablering av en sone i Midtøsten som er fri for atom- og masseødeleggelsesvåpen i 2012, siden FN erklærte at Finland vil stå som vert for dette den 14. Oktober 2011. Sløret som nå stadig forflytter seg korresponderer meg ”stillhetens mur” i Israel, som den israelske anti-masseødeleggelsesvåpen aktivisten Sharon Dolev iherdig prøver å knekke – med noe suksess.

Read more...
 

Stans av Pakistans og Indias kappløp om atomvåpen

Av J. C. Suresh

TORONTO (IDN) - De to langtids rivalene fra Sør-Asia, India og Pakistan er engasjert i verdens mest aktive kjernefysiske våpenkappløp. India anslås til å ha produsert så mange som 100 atomvåpen, og Pakistan antas å ha hamstret et tilsvarende antall, mulig mer.

Read more...
 

Tyskland forplikter å revitalisere atomnedrustningen

Av Ramesh Jaura

BERLIN (IDN) – FN-konferansen om atomnedrusting (KN) i Genève har blitt et samtaleforum fordi man har trodd at de medlemslandene uten interesse for nedrustning av atomvåpen eller ikke minst viljen til å kvitte seg helt med atomvåpen noensinne har vært mulig.

Read more...
 

Nagasaki-ordfører med kampanje for en atomfri verden

Av Jamshed Baruah
IDN-InDepth NewsReport

BERLIN | WIEN (IDN) - "Jeg oppfordrer dere alle, som mennesker, å på nytt vurdere hvor umenneskelige atomvåpen er," uttalte Tomihisa Taue, ordføreren i Nagasaki og visepresident i organisasjonen "Ordførere for fred". Anledningen var at flere regjeringsrepresentanter deltok på en avgjørende samling før den internasjonale konferansen som i 2015 skal gjennomgå ikke-spredningsavtalen (NPT).

Read more...
 

Frankrikes tosidighet omkring avskaffelse av atomvåpen

Av JULIO GODOY

PARIS (IDN) - Hvis du spør det franske utenriksdepartementet om landets stilling til et Midtøsten fritt for atomvåpen, vil talspersonen trolig henvise deg til uttalelsene de franske ambassadørene gjorde til FN både i New York og Genève, og vedkommende vil antagelig gjenta at Frankrike støtter den globale gjennomføringen av Nuclear Non Proliferation Treaty (NPT).

Read more...
 


Page 4 of 7

Search